Årsberetning i Dameklubben 2022.


Dejligt at se jer igen, nu er det jo et stykke tid siden vores sidste onsdagsmatch – da nogen af os er gået i vinterhi.

Så gik endnu et år, med dejlig golf på vores fantastiske bane.

I år vil jeg starte med at rose greenkeeperen og alle de frivillige, der er med til at holde vores bane i en god stand, det er altid en fornøjelse at komme her. Og hvis spillet ikke altid er det bedste, så har vi da en flot natur og skøn udsigt vi kan gå og nyde i godt selskab.

Jeg har været så heldig at spille og tale med nogle af alle de greenfee spillere, som har været her – og alle roser vores bane, hvilket jeg kun kan være enige i, Og det er ikke kun banen og naturen, men også omgivelserne ved klubhuset, og det social liv på terrassen (altså hul 19) og den gode service og mad fra Liljecafeen.

Hvis jeg skulle komme med et lille hint til Niels vores greenkeeper, så synes jeg at han tit har udfordrer os spillere med drilske pindplaceringer, men det har åbenbart ikke forhindret mange af jer friske damer, da I igen har imponeret med ekstremt flotte score. Sidste år var de meget høje, men det er slået i år.

 

Vi startede sæsonen op med et opstartsmøde hvor 53 damer var mødt op. For bl.a. at høre Marting og Martin fortælle lidt om regler og flowet på banen, men især droppe regler. Der var en livlig diskussion om hvordan der skulle’ droppes diverse steder på banen, især ved de hvide pæle, jeg tror vi nåede til enighed? men det beviser jo bare, at det er sundt at få frisket reglerne op løbende.

Af erfaring, havde vi en lavet en eftermiddag med modeshow som var åbent for alle og med fællesspisning bagefter for dem som havde lyst. Det gjorde at alle var friske og ikke lige havde gået 18 huller på golfbanen, før Tina fik vist sit nye tøj, og fik vist også lidt ekstra penge i kassen, shoppen blev i hvert fald flittigt besøgt og der blev prøvet en masse tøj. Derefter sluttede via af med dejlig mad fra Liljecafeen

 

I år er vi 71 damer tilmeldt dameklubben, vi har måtte sige farvel til nogle og nye er kommet til. Endnu en gang velkommen til jer, og jeg håber vi alle ses igen til foråret.

Jeg får tit at vide, at dameklubben en gang var oppe på 100 damer, det var bl.a. før seniorklubben, men selv om vi nu er 71 damer så er I aktive damer, og vi de fleste onsdage i år har været over 40 spillende damer tilmeldt. Det er flot

Når jeg møder op onsdag eftermiddag, ser jeg tit mange af formiddagsdamerne sidde på terrassen og hygge sig, og jeg kan forstå på Dina, at caféen bliver flittigt besøgt, det samme gælder eftermiddagsholdet, der er god stemning også på ”hul19”, hvor der bliver snakket score og udfyldt eclectic tavler, der bliver viske tal ud og skrevet nye – og ja jeg skal nok købe nogle nye viskelædere, der ikke tørrer ud i løbet af året, men kan holde hele sæsonen.

Selv om vi er mange flittige damer og stemningen er både høj og god, er der plads til nye medlemmer, og meget grene (ikke for at genere nogen, men vi er mange i pensionsalderen) så nogle yngre damer ville være dejligt, Så I må meget gerne anbefale dameklubben til venner eller nye golfklubmedlemmer

I år har vi haft 25 onsdagsmatcher, hvor af 15 har været stable Ford, 4 har været slagspil – godt ok ikke for alle. Vi har haft 1 gunstarts match med fællesspisning om måneden, hvor vi har spillet forskellige matchformer, bla har der været, stable Ford, Best balle, stjerne bold, Mexican scable og Rydecup (single, baseball og greensome)

Vi har haft en match fra gul tee 57, den kom vist som en overraskelse for nogen, og der var lidt blandede meninger – om vi nu også skulle spille fra gul – måske vi til næste år bare spiller fra tee 51 i stedet?

I år har der været lidt færre tilmeldinger til nogle af vores gunstartsmatcherne, måske har det været pga. af tidspunktet, da vi havde rykket det 1 time frem til kl. 14 i stedet for kl. 15.

Kønnets kamp, var vi 52 spillere på banen, vi var godt nok lidt flere damer end mænd, så måske derfor vi vandt matchen, det gav en anledning til at vi fik nærstuderet trofæet, og opdagede at det ikke er blevet opdateret, hvilket dameklubben fik til opgave.

Til venskabsmatchen mod Trelleborg i september var vi 54 spiller i gang, banen blev igen rost, snakken gik livligt da vi kom indtil bordet, hvor flere af damerne fra Trelleborg, gav udtryk for at vi var heldige, ved at Dina var kommet til Korsør, de savnede hendes mad i Trelleborg.

Når man siger golf – så siger man også vejret!

I år har vi ikke haft nogle aflyste matcher pga. regn og blæst, Vi burde måske have overvejet at aflyse vores Sommermatch med stjernebolden pga. varmen, nu gik det trods alt, selv om 8 spillere måtte opgive og blive hentet ind af Carina og Thomas. Jeg siger tusind tak for hjælpen, for den gode service, de yde ude på banen, med både kolde drikke og sødt og salt til ganen, så de resterende spillere kunne fuldføre matchen.

 

ÅretsDametur:

En stor tak til Conni, Gritt, Doris og Anni for den vel planlagte golftur i år.  Selv om I måtte flytte opholdet fra Hotel Niels Juel i Køge til lidt udenfor Køge Hotel Klinten, men det tror jeg nu kun gjorde den endnu bedre.

Vi startede på Vallø golfbane, greenkeeperen havde bestemt ikke gjort banen lettere, men havde givet os nogle gevaldige udfordringer med pind placeringerne, jeg tror de havde gjort klar til division match.

Efter spil kørte vi til Hotel Niels Juel, næsten alle fik værelser med udsigt lige ud over vandet, der var nogle friske damer som selvfølgelig lige skulle ud at have en lille svømmetur, mens vi andre så på med et lille glas i hånden.

Lørdag spillede vi Rønnede og søndag spillede vi Skovbo. Disse baner havde også deres udfordringer, det var 3 meget forskellige typer baner, så der var lidt til en hver spiller type.

Det sociale fællesskab, forplejningen var tiptop, jeg glæder mig allerede til næste års tur. Det kan varmt anbefales.

Det har været et år – uden de store bump – stille og roligt vil nogle nok sige.

En stor tak til Kirsten, Lotte, Eva, Marianne, Jette og Shanne for samarbejdet i bestyrelsen løbet af året, men en lidt større tak til Marianne, som igen i år har lavet alle onsdagsmatcherne, prøvet så godt det kunne lade sg gøre at mixe holdene, så vi kunne komme ud og spille med så mange forskellige damer om onsdagen. Jeg har hørt at flere damer, sad hjemme onsdag aften og ventede på at Marianne fik indberettet dagen score, så de kunne se resultatet, men nok mest for at se der var kommet et nyt handicap. Det er jo også rart at vide, hvis de igen skulle spille om torsdage. (at det så måske kunne’ presse Marianne lidt).

I år har I kunne takke Shanne for, at I allerede på indbydelsen kunne se menuen. En tak til kontoret især Carina, som bl.a. har udskrevet scorekort. Så de er klar onsdag morgen.

En tak til Hanne Møller, som har hjulpet bestyrelsen med de nye vedtægter, som vi senere skal drøfte og for håbenlig godkende.

Og til sidst men ikke mindst en stor tak til alle dameklubbens medlemmer for at møde tal stærkt op.

På gensyn til sæson 2023.

 

 

Dobbeltklik her for at tilføje din egen tekst.